A WordPress theme that gives your content breathing room.

Blantyre House

Nestled in a suburban neighborhood in Toronto, Canada is the delightfully modern Blantyre House. Completed in 2011 by Williamson Chong Architects, this house was designed with a focus on incorporating light into long and narrow spaces. Tall windows cover both ends of the thin house. Using windows of this height brings light deeper into the dwelling. The interior features a great room with an impressive kitchen unit. Floor to ceiling cabinetry provides storage and a clean, bright aesthetic. The dining table is incorporated with the kitchen island to save space in the shallow room. The second floor also features large windows which illuminate a small living area. The uppermost level of the home holds the master bedroom. Smaller windows and white walls provide a quiet sanctuary for sleeping.

My favorite feature of Blantyre House are the windows. I love how every window is unique to the wall and room it hangs. The windows provide the home with a plethora of natural light and are also angled so as to provide the best views of the trees and sky.

Photography by Bob Gundu.

Leave a Reply